Epic .

Acest articol este interzis copiilor sub 12 ani.El poate fi citit doar cu acordul sau impreuna cu parintii ori familia.
Genul articolului : telenovelo-tragico-comedie

” Doi tineri. Ea si el. Cuplu. Sau aparente. Ea, trecand prin foc si sabie de dragul lui, iar el , tipicul aventurierului. Al acelui Don Juan ratat in viata , hranit cu aclamele copilelor disperate de febra ” maturizarii “. Increzator in ” potentialul ” sau , se lasa purtat de val, si intra in acea sfera a ridicolului , in care linguseala, alintarile si toate cele fac prostia mai roz.
Ea, batjocorita, umilita , la limita disperarii, neintelegand cum s-a putut intampla asa ceva, tinde sa puna capat acelui cosmar printr-o metoda mai, neortodoxa. Salvarea ei insa si-a facut aparitia sub chipul unei ..fete?! Familiara, dar straina de toate cele intamplate, ii arata ca in viata nu totul depinde de cel de langa tine. Ca si tu poti, si tu esti in stare sa demonstrezi ca, citez “esti unica si speciala ” (F.M.).
Dar cand un nou inceput a fost posibil fara un nou ” EL ” ?! Fie el si nesemnificativ in viitorul ales, dar de folos in acea transformare de care ai nevoie. Si astfel, simtindu-se din nou importanta, demna de atentie, dorita , isi recapata increderea pe care probabil nu o avusese nici inainte la cote atat de inalte si hotaraste sa mai dea vietii inca o sansa. Nefiind nevoie de un “EL” fizic, ci doar gandul ca e acolo, asteapta un semn afirmativ, o face sa vrea mai mult .Sa aiba pretentii de la viata si sa nu-si mai lase orgoliul calcat in picioare.

Aparitia mai multor “EL” facea ca ea sa infloreasca si mai mult.Era sigura pe ea si pe fortele ei,pe inteligenta si farmecul ei.Uimitor cum gandul ca erau atatia care isi doreau atentia ei a facut-o ceea ce e azi.
Temandu-se la inceput sa-si mai incredinteze sufletul cuiva, isi creeaza un zid in jurul ei menit sa-i alunge si descurajeze pe cei din categoria “one night stand” , “just friends with benefits” , “perverts ” ori “obsessed “.
Si ca in orice poveste, intr-un tarziu apare si cel care va reusi sa-i demonstreze dragostea si totodata seriozitatea de care ea avea nevoie pentru a-l lasa sa se apropie de inima ei.La inceput mai in joaca, apoi mai cu teama , o noua poveste de iubire prinde contur si dureaza mult timp incolo..Viata e ca viata.Suisuri si coborasuri, greutati, lacrimi, suspine, zambete..Pe care cei doi le-au trecut impreuna, incurajandu-se mereu reciproc si sperand la mai bine.Totul era.. normal.
Dar, cine a zis ca e bine asa?! Cine a zis ca trecutul nu te urmareste ?! Ramas singur, cu “rana” (evit folosirea cuvantului ce denumeste organul masculin reproducator, ca poate vezi-Domane mai citesc si copii ) neingrijita, Don Juan hotaraste sa se intoarca , convins ca ea il va primi cu bratele deschise, si cu masa pusa – te pomenesti -. Dar de unde atata siguranta ? Ca odata ajuns , totul e schimbat : ea are o noua viata, o noua conceptie despre viata si importanta ei, si bineinteles o noua iubire, una sincera. Ceea ce ei nu au avut la timpul lor.
Umflandu-se in pene, isi incearca norocul, poate-poate o va gasi pe acea naiva si prostuta de altadata. Isi pune chiar si “mandria” la bataie.. Dar, socoteala de acasa nu e ca cea din targ. Respins, ranit in amorul propriu, nu ezita totusi sa spuna el ultimul cuvant, sa dea macar de inteles cine e “cocosul”.In zadar. Ea e concentrata asupra vietii sale actuale, nu are de gand sa dezgroape trecutul.Ce a fost a fost .A invatat din greseli si nu le mai repeta.
Ca sa poti fi fericit cu adevarat, trebuie sa lasi trecutul in trecut si sa permiti vietii sa-si urmeze cursul.Asta e lectia ce a invatat-o . ”

Acest articol este un pamflet si va fi considerat ca atare..Personajele sunt fictive , iar orice asemanare cu realitatea este pur intamplatoare.

Advertisements

4 Comments Add yours

 1. Fata de ghindă says:

  ficțiune sau nu, e superb. îmi place 🙂

  1. wildrosec says:

   merci 😀 >:D<

 2. Mademoiselle says:

  Cea mai importanta este lectia pe care a invatat-o , una foarte grea de retinut pentru ca de multe ori e mai usor sa “dezgropi trecutul ” decat sa infrunti realitatea. Foarte frumos scris ! 🙂 Felicitari !

  1. wildrosec says:

   Merci mult >:D<
   Ai dreptate,uneori e mai usor sa dezgropi trecutul in cazul in care sunt niste amintiri placute.. Dar atunci cand e prea dureros sa-ti amintesti si stii ca iti faci doar rau singura, cel mai bine e sa uiti.. Si sa treci mai departe .
   Sa traiesti din trecut e doar o iluzie a inimii , care vrea sa retraiasca acele clipe care au facut-o sa bata mai tare .. candva.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s