Obiceiuri proaste, dar care fac bine relaţiei

În rîndurile următoare vom pune pe foaie cîteva obiceiuri proaste, deloc indicate, dar care se pare că au dat rezultate pozitive în dezvoltarea relaţiei dintre doi oameni. Astfel, cu sprijinul celor de la intimatemedicine.com, aflăm că anumite gesturi şi comportamente, deşi sînt considerate de prost gust, îmbunătăţesc mersul unei relaţii.
1.Flirtul
Mulţi oameni consideră flirtul ca un gest de infidelitate. Ar putea fi aşa, dar în acest caz vorbim de flirtul inocent. Acesta are un efect pozitiv asupra noastră, ne creşte încrederea în sine şi ne aminteşte că sîntem doriţi, lucru ce inevitabil ne face viaţa mai palpitantă. E bine şi cînd partenerul tău vede pe cineva cum flirtează cu tine! Acest lucru l-ar trezi imediat ca alarma unui ceas, dimineaţa. Mai mult ca sigur îşi va aduce de sentimentele pe care le avea pentru tine pe vremea cînd şi voi flirtaţi, şi-şi va da seama ce comoară deţine.
2.Egoismul
În orice relaţie oamenii trebuie să facă compromisuri, dar rata lor nu trebuie să fie întotdeauna de 50%-50%. La fel cum nu are sens să te uiţi doar la jumătate din meciul de fotbal din această aseară sau numai la finalul unui film. Acest lucru se aplică şi cu alte ocazii. De exemplu, iartă-ţi partenerul pentru o greşeală pe care a făcut-o, iar data viitoare nu-l ierta deloc. Nu aştepta ca el să-ţi citească gîndurile, fă ce vrei tu. Nu-ţi invinovăţi partenerul pentru dorinţele nesatisfăcute, ci începe să ţi le satisfaci! Un pic de egoism îţi va da o plăcere mai personală. Vei fi mulţumit de viaţa ta şi de partener, pentru că toate grijile tale nu vor ajunge pe umerii lui.
3.Certatul des sau deloc
Aruncatul cu farfurii după partenerul tău nu va fi un gest sănătos pentru el, dar nici pentru tine. Însă, acelaşi efect îl poate avea şi evitarea conflictului. Astea ar fi alte două obiceiuri proaste pe care cuplurile le dezvoltă în timp, în loc să facă un compromis. Iar cum compromisurile sînt obligatorii de cele mai multe ori, e bine să existe înţelegere şi gîndire limpede. Oamenii, de obicei, vorbesc despre aceleaşi lucruri, doar că folosesc cuvinte diferite. Întotdeauna trebuie găsită sursa neînţelegerii şi modul de a o rezolva. Cînd ajungeţi la motivul care a pornit cearta, găsiţi soluţia împreună, deoarece cel mai important lucru este menţinerea respectului. Totuşi, dacă sînteţi acaparaţi de emoţii, luaţi o pauză, ca într-un joc de copii, dar reveniţi apoi la locul de joacă şi nu lăsaţi lucrurile aşa cum sînt. Rezolvaţi problemele cu mintea limpede!

[ P.S. Articolul nu-mi apartine, e de fapt copy-paste dintr-un ziar.. Nu-mi prea place, nu obisnuiesc sa ” fur ” munca altora.. dar articolul asta mi-a placut mult si am vrut sa-l impart si cu altele/altii :D. Poate e si din cauza ca unele tips-uri le mai folosesc si eu 😛 Poate 😀 . Enjoy! ]

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s