Circus

” – Ia gogoasa furioasa, numa` bun de pus pe masa !!! ”
Mici, bere, gratare si vin fiert. Tarabe peste tarabe, comercianti de toate natiile.
Bun venit la Sarbatoarea Berii sau la Ziua Sfintei Parascheva. Sincer, nici nu mai stiu exact ce e acum.
Tot ce stiu e ca .. de indraznesti sa mergi pe-acolo, risti sa fii imbrancit, luat inainte, calcat pe picioare, inghesuit.. si chiar buzunarit 😀 Dar cred ca mai multa lume se aduna in jurul tarabelor decat la Sfanta . Parerea mea.
Si tot parerea mea.. deci cine nu e de acord cu mine, treaba lui/ei .
De ce sa te ingramadesti in aste 3 sau 4 zile, ca nici nu stiu cat dureaza exact – oricum toata saptamana au fost aglomerate strazile – cand poti sa mergi si in restul anului ?! Pai, moastele Sfintei sunt acolo zi de zi, 24 din 24, tot anul. Si o data pe an (cred) sunt scoase afara, ca sa se adune tot poporul , la o coada de 1 km jumate ( ca sa vina si televiziunea sa filmeze cat de credincios e poporul roman ),la care tanti Marioara mai si cade din picioare , de atata evlavie ( sau nemancat, sau mirosuri dubioase, bleah ). Si, sa inteleg si eu.. Zilele astea , cumva moastele au o putere mai speciala, dau pe dinafara de atata har si minuni, sau.. mai trebuie aerisite ?! Sau.. sunt scoase afara sa vada si ele cata lume se aduna sa le mai dea un pic de luciu ?!
Stiu, stiu.. in momentul de fata ma spurcati si va intrebati de ce natie o-i mai fi si eu. But I don`t care.
Nu port pica nici unei confesiuni . Nu am nimic cu ortodocsii, cu musulmanii, evreii, sau altii. Fiecare cu obiceiurile si borsul lui. But, I can`t get it. De ce sa te calci in picioare si sa stai 12 ore la o coada de cativa metri, pentru a-ti atinge batista, buzele, mana, florile (sau ce mai vreti voi ) de niste .. moaste ( prefer sa nu folosesc alte cuvinte, din respect. Cred . ) ?!
So, nu mergi un an intreg la biserica. De spovada habar nu ai de cativa ani, ai uitat si cea mai simpla rugaciune, injuri cat e ziua de lunga ( uneori si in somn ) , iti doresti ca vecinului tau sa-i moara calul si vaca, sa fii tu singurul bastan ( bashtan, adica grozav; gen : cel mai tare din parcare ) de pe ulita, etc. Si te duci acum, ca e 13-14 octombrie, si cica Sfanta face sau a facut minuni, si vrei si tu sa mergi langa ea sa iti puna acolo Sus o vorba buna. Ca sa te ierte Doamne-Doamne pentru ca ai iesit de pe calea cea dreapta, si sa-i mai ceri pe langa asta, un pic de ” sanatate ” la portofel.. Ca saracu` e slab, si tuseste a praf, a gol.. Si nah.. Daca tot e ziua Sfintei, si ai facut sacrificiul de a sta la coada.. in frig, in ploaie.. in picioare!!! sa faca si ea macar gestul asta.
Da, mare dreptate.. Pe naiba. ” Cu o floare nu se face primavara . ” , right ?! Sau acum nu se pune..
Whatever, eu va las sa va manifestati in liniste adoratia catre divinitate, si sa aveti grija la comercianti. Gratarele te usuca la buzunar !!! 😀

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s