Halloween, baby .

Halloweenul se presupune a fi o sarbatoare in care sunt  celebrati toti sfintii, sau o zi in care voalul dintre cele doua lumi se subtiaza, iar spiritele , bune sau rele, patrund in lumea noastra .Stramosii familiei erau cinstiti si invitati acasa, in timp ce spiritele rele erau gonite. Mastile, costumele de Halloween erau menite  a le tine la distanta .

Asa sa fie si in ziua de azi ? Hm, astazi mastile sunt la ordinea zilei . Un zambet poate ascunde in spatele sau nopti de lacrimi si durere.

Dar sa vorbim de petrecerile astea anuale, de Halloween. Recent am fost si eu la una dintre ele. Necostumata, of course. Asa sunt eu, mai cu mot fata de altii .

O atmosfera .. rosiatica – de la catifeaua de pe pereti – , bostani ce se ranjeau la tine si marinari pe post de barmani, sau barmani pe post de marinari .. Dupa 00:00 incep sa apara strumfitele – nu erau costumate, doar micute -, iar apoi printisorii – nici ei nu erau costumati, dar aveau portofelul la ei – . Si incepe sa se aglomereze.

Avem grupuri de cate 2-3 fete, necostumate, dar imbracate de la mall, cocotate pe tocuri de 12-15 cm, cu o tigara slim intre degete, o atitudine superioara, ce-si rotesc privirea in jur, studiind piata . Dupa o ora si ceva isi iau talpasita; bine, intai paltonul si apoi cu coada intre picioare pleaca spre casa . Fat-Frumos al lor a fost rapit de grupul de fete de 16-17 ani, toate “fotbaliste”, ce topaisera intreaga seara, hilizindu-se la orice prostie spusa de baietii aia mari si interesanti. C`est la vie !

Dar, de dupa colt cine apare ?! Trei pisicute, toate-n musama ori latex negru – niciodata n-am stiut ce material e ala – cu urechiusi, si tocuri inalte . Langa ele o Scufita Rosie si inca o chestie pe care n-am reusit sa o cataloghez, decat ca era fata . Una dintre ele isi face intrarea si-l roaga pe deejay sa-i tina si ei geaca . Hm, nice move .

Avem si una bucata pompier inalt, un cowboy, mai multe sepci de marinar/capitan, si multe atitudini de “bashtan” cu sau fara echipament. Avem si tipa beata ca imbratiseaza orice ii iese in cale, politista sexi care danseaza lasciv pe langa un copchil, ca i se aburisera ochelarii de la un timp.. Iar in fata pupitrului avem doua cupluri . Cine e cu cine, nu stiu. Dar am depistat fraierul care plateste consumatia, un pitic grasun si plictisit de viata, apoi avem inca un tip ce se vrea hazliu si interesant, si doua fete cucuiete care dansau una cu cealalta, lasandu-l pe ala micu` sa le priveasca . Dupa un timp, blonda se plictiseste – nu v-am zis ca erau o blonda si o satena? eh,erau – si se pozitioneaza in fata pupitrului si incepe sa traga din tigara si sa-l priveasca insistent pe nenea dj – am mentionat ca cele doua au topit pe putin doua pachete de tigari in 2 ore?! – . Si sta, si sta, si insista … degeaba. Se intoarce la grasun, care incepe sa-i traseze cu degetul o linie imaginara intre cei doi sani ai ei .Da stiu, terifianta imagine .

Totul nu e decat un alt fel de bal mascat. Unul mai modern . Nu e mai e o sala mare, de bal, ornata cu flori si ghirlande.. e un loc mic, inghesuit, plin de fum de tigara si miros de alcool. Dar scopul e acelasi: gasirea sufletului pereche – sau a unei partide de-o seara – .

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s