Party people .

Ho-ho !!! An nou, multe bucurii, bla bla .. E un nou inceput de an, sa speram ca va fi unul bun, care ma va ajuta sa-mi indeplinesc, daca nu una, mai multe dorinte. Ok, deci s-au dus in cea mai mare parte si sarbatorile,  mireasma aia de alcool isi cam ia zona .. inca putin si trece si vacanta… si-napoi la munca ! Yupiii !!! Mda..

Ar trebui sa spun ca m-am simtit nemaipomenit de sarbatori, avand in vedere ca le-am petrecut acasa. Stii cum e vorba aia: nicaieri nu-i ca acasa. Da, dar nu cand esti si gazda . Ti se umple casa de toate rudele si alte cunostinte, de parca ei nu ar avea ce manca acasa. I know I know, farmecul sarbatorilor consta in ” to spend more time with your family “, asa ni se spune in toate filmele americane ce promoveaza toata sarada asta cu sarbatorile. 113249_3_big_largeDar stii ceva ? Nu e .

Stii ce e frumos cand ai musafiri, sau cunostinte venite in vizita? E frumos sa fii de gen masculin . Sa fii ” barbatul casei “, sau chiar mezinul, fratele cel mare,mjlociu..Se intelege ideea. Fiindca atunci cand esti barbat nu te intereseaza cum, din ce se prepara, se gateste, se face.. ce conteaza e ca totul sa fie gata si sa ai masa plina, bogata si daca se poate si aranjata cu gust. Singura ta grija fiind doar sa torni in pahare, si cel mai important in paharul tau.

Urasc rudele care atunci cand vin la tine, vin cu toti copiii, si nepotii, si cuscrii si toata satra dupa ei, de parca la tine acasa ar fi restaurant ori cantina. Dar de fapt restaurant, ca la ce pretentii au unii :  ” cafeaua e slaba”, ” e prea tare”, ” e prea moale ” , “copilul meu nu bea suc din ala, el vrea de ala ” , ” nu pot bea cu acid, doar apa plata ” , si tot felul de mofturi . Deci, ce fel de sarbatoare ai tu cand de fapt scopul tau in acea zi e sa-i servesti pe ceilalti ?!? Si atunci cand, din plictiseala, ori pura curiozitate incep sa-ti ia toata casa la controlat, de la parter pana la etaj ( uneori pana si sertarele ), sa vada daca ti-ai mai luat ceva nou, sau daca ti s-au mai cojit peretii . Ori, mai dragut, cand iti intra incaltati in casa, fiindca “capul familiei” a spus ca nu e nici o problema, se curata .. Tare-as vrea sa-l vad stand in genunchi cu o perie in mana si frecand la covoare. God, imposibil de realizat dar macar am imaginatia bogata .

Si copiii.. E ca si cum parintii sunt in vacanta iar eu nu am altceva de facut decat sa fug prin casa dupa ei si sa am grija sa nu-mi sparga ceva . Iar galagia.. Ma face sa ma gandesc de doua ori inainte de a mai visa la ” o casa plina de copii”  – deci dragule. daca citesti.. m-am mai gandit,cred ca unul ar fi de ajuns – . Dar poate ca totusi nu ar fi o idee rea sa-mi fac vreo cinci, si apoi sa-i iau cu mine in vizita la rude. Si sa-i fi si invatat de-acasa ce si cum sa sparga. Ca sa ma simt razbunata. Oh,da !!

Si toate ca toate, dar dupa ce aproape ca ziua e pe sfarsite si vine si vremea desertului, se mai trezeste cate o familie de adormiti sa soseasca . Si iar, reorganizare, scaune, farfurii.. si ia-o de la capat cu felurile de mancare . Daca stii ca nu poti ajunge la ora programata, vin-o alta data sau nu mai veni deloc . Too mean ?! Who cares ..

Si cel mai frumos e cand toata lumea pleaca.. iar tu ramai cu o bucatarie plina cu vase de spalat .. Happy New Year !!!

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s