New rules .

on

Dupa cum o parte dintre voi stiu, ma ocup de mai multe pagini de like. Printre care, se afla si a mea ( https://www.facebook.com/wildrosec ) .

Stateam mai inainte si-mi faceam un calcul : tired

 • in lista de facebook am 1483 prieteni
 • jumatate dintre ei nu ma cunosc si nici eu pe ei
 • dar din cealalta jumatate, zeci de persoane mi-au fost colegi (generala,liceu,facultate) si inca cateva zeci mi-au fost sau imi sunt ” prieteni “
 • restul sunt cunostinte din ultimii 2-3 ani

Acum ma gandeam, daca din jumatatea asta, macar cativa, sa spunem .. 50, cel mult .. mi-ar da like la pagina – desi nu-mi place sa cersesc; sincer. Daca a fost vreodata sa cer un like, a fost pentru blog sau pt el, https://www.facebook.com/djxsofficial . Si nu am trimis invitatie decat fostilor colegi, prieteni ..celor care consideram ca ar da macar asa, ca ma cunosc macar pe mine, daca pe el nu. Si sa mai clarific un lucru: like-ul pt el, e pentru promovare. Pentru ca, consider eu, dupa mintea si intelegerea mea intr-ale muzicii, ca are talent, se pricepe in ceea ce face, doar ca .. e greu sa ajungi mai sus de unul singur. Iar cat despre mine, nu stiu . Nu am nevoie neaparat de zeci, sute de like-uri ..ca doar nu fac bani din ele, si nici de cald la iarna nu-mi tin. Deja am grupuletul meu de cititori fideli, alti bloggeri care ma urmaresc si apreciaza ceea ce fac, asa modest cum scriu eu .. Si in nici un caz nu am nevoie de persoane care sa citeasca, sa interpreteze ceea ce spun exact invers [se intampla des] si sa aud apoi alte bazaconii . Blogul acesta, are o mare importanta pentru mine, fiind primul pas spre ceea ce am eu de gand sa fac mai tarziu.

Acum, treaba sta cam asa : ca sa-mpusc doi iepuri de-odata, sa ma fac inteleasa si de cei care nu m-au auzit pana acum ..

Asa cum unii dintre voi, nu ati avut timp, macar o data, sa dati un banal Like, sau sa ma-ntrebati “ce mai faci” ori un “salut” – macar unii v-ati deranjat sa-mi urati un “La Multi Ani!” de ziua mea; noroc ca apare la actualizari, ca altfel habar nu aveati .. – sau oricare alt “semn de viata” .. asa nici eu nu am sa mai pot raspunde cand va aduceti aminte de mine in situatii de genu “salut. ce faci? ai sa-mi dai si mie ..” ” ..poti sa ma ajuti cu ..” , ” ai timp sa ma ajuti cu licenta “, ” ..un imprumut “, ” ..nu am credit, si as vrea sa sun pe ..” ,etc . Unii nici macar nu lasati pauza intre ” salut ” si “poti, vrei, da-mi” . Deci, sa nu va mire ca nu va raspund cand ma cautati cu astfel de probleme. In acele momente sa va aduceti aminte ca sunt ” surda de-un ochi ” .

Oricat de aiurea ar suna ceea ce v-am spus pana acum, mie mi s-a cam luat de atatea prietenii false . Mi-e dor de tine doar cand am eu nevoie . Ei nah, ce sa spunem . Tocmai atunci pe mine ma doare-n cot .

Si nu, nu am pornit asta doar din cauza ca  “duc lipsa de like-uri” – desi doar asta o sa intelegeti din ceea ce am vb eu pana acum – . Asta e doar un motiv pe langa, foarte nesemnificativ. E vorba de modul unora de a-si aduce aminte ca suntem “prieteni” doar in situatiile in care le convine lor.

Eu nu am cerut nimic, niciodata, nimanui . Si doresc sa nu o fac nici pe viitor. Prefer sa ma descurc singura, asa cum pot . Nu-mi place sa stiu ca am o datorie la cineva .

Deci, cam asta sunt regulile mele . Valabile, bineinteles, doar pentru cei care se incadreaza in descrierea de mai sus.

Restul, “Buna ziua si multumesc, celora care, desi nu ma cunosc personal, au dat ei singuri like sau au citit macar cateva fraze . Tot respectul. “

Chiar daca nu-mi place sa ma repet : nu-ti convine, da-mi unfriend .

P.S. Nah, ca toata chestia asta mi-a adus aminte de Gatsby :

    “It`s just a favour, Jay .. Just a favour . And happy to do it . “

Din punctul meu de vedere, putine persoane mai merita sa le raspund asa . Nu cred ca sunt nici 10 . Dar sunt al naibii de speciale si merita . Pentru un prieten bun, niciodata nu exista ” nu pot” sau ” nu am timp ” .

[Copy paste, de pe pagina personala de facebook . Pentru a se raspandi mesajul mai repede ]

7 Comments Add yours

 1. Myriam says:

  Si eu sunt la fel si nici eu nu ma omor cu promovarea, partial pentru ca nu am timp si pentru ca mi s-a facut lehamite sa cersesc atentia unor oameni care ma citesc doar daca isi vad view-urile de la mine pe blog. De multe ori citesc un blog zilnic si nu ma manifest pentru ca nu am nimic de comentat la momentul acela, sau pur si simplu a atins toate coardele, deci nu mai am ce adauga. De-aia nici nu mi-am facut o pagina de facebook la blog. Nu imi place sa stie cunoscutii ce scriu, pentru ca nu apreciaza si anyways, e un efort inutil daca numai da like o persoana, dar nu te citeste. Numai o favoare, Jay, dar cand Jay are o favoare, lumea intoarce dosul. Noroc de karma..noroc de karma….

  1. wildrosec says:

   Asa s-au obisnuit toti. Doar sa primeasca .

   1. Myriam says:

    Nu? Si nu e aiurea?!

   2. wildrosec says:

    Mie deja mi-a ajuns . Decat sa am astfel de prieteni, prefer singura . Nu e atat de costisitor si nici nu-mi toaca nervii .

   3. Myriam says:

    De unde comentariul meu fara nici un fel de reactie exploziva… :))

   4. wildrosec says:

    Sunt cam somnoroasa 😦 Nu m-am prea prins .. 😀

   5. Myriam says:

    Adica si eu sunt nepasatoare deja la comportamentele de genul 😀

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s