WildroseC .

De-a lungul acestor aproape 6 ani ( wow!! ) multe persoane mi-au adresat urmatoarea intrebare : ” De la ce vine Wildrosec? ”

Nu stiu, cred ca am avut o gandire destul de simpla cand am ales numele:

” wild + rose + Carmen = WildroseC ”

Ah, da… Hello, I’m Carmen. Am mai zis asta pana acum? Posibil, probabil… However, nice to meet you.

De ce wild rose, roses.. trandafiri salbatici?

Pai, cu siguranta ati intalnit acest arbust din familia Rosaceae, mai exact macesul sau trandafir-salbatic, cum invatasem eu in copilarie.

Mereu am fost fascinata de frumusetea lui, dar mereu ma intristam, caci de indata ce imi rupeam o floare, se ofilea imediat.

Logic.FvZ7BO9hS2

Dar privindu-le ca pe niste flori, nu ca pe o planta salbatica, era frumoasa, greu de ajuns la ea pentru ca e plina de spini micuti si risti sa ramai cu niste semne frumusele…

Si probabil ca m-am regasit in esenta acestei flori micute.

Ca un lucru frumos de privit, dar doar atat. Nu am vazut pe nimeni care sa vrea sa ia acasa un buchet de trandafir salbatic .

La fel ca ei, sunt unica si speciala(si modesta din cale-afara, se pare), dupa cum imi spunea cineva odata.

Nu mi-am gasit un singur fel de-a fi; sunt o mie de personalitati plus una.

Asta ar trebui sa ma descrie ca fiind falsa? Eu sper ca nu.

In schimb, tratez persoanele din jurul meu dupa cum merita. Daca mi te adresezi de sus, nu pot sa plec capul si sa fiu umila. Si nici prietena nu iti pot fi daca fata de mine nu te arati loial, demn de incredere. De obicei, platesc cu aceeasi moneda.

Ferice de cel ce stie a fi om si care nu-si ia nasul la purtare, caci ii voi fi un prieten desavarsit.

La inceput, cand am deschis blogul, ma consideram un fluture. La fel de gingas ca si un trandafir salbatic, trebuia sa fiu lasata in mediul meu natural… Sa fie eu.

Trebuia. Dar uneori intri in “saptamana chioara” si totul se schimba, de dragul persoanei iubite. Mare greseala. Caci cel ce se indragosteste de tine, ar trebui sa te accepte asa cum esti, nu sa te schimbe, sa-ti imblanzeasca firea.

Dar atunci esti prea imbatat de dragoste incat sa realizezi greseala ce sta sa se savarseasca.

Mi s-a spus uneori ca sunt aroganta, increzuta, ingamfata… Dar nu am contrazis pe nimeni. Si nici nu am s-o fac. Posibil sa fi avut momentele mele. Iar daca ei m-au cunoscut astfel, probabil e si din vina lor.

Mereu, prima impresie e de copil timid, nevinovat, inocent. Dar daca tu ai avut o alta parere, nu inseamna decat ca am ripostat in felul meu unei atitudini ce nu mi-e pe plac.Nu mi-au placut nici o data oamenii aroganti, ce se cred superiori. Si prefer sa le dau peste nas.

Lasand asta deoparte, vreau sa impartasesc ceva cu voi.

La inceputul acestui an, am primit cel mai frumos compliment :

“Ma recomand: EBE ( entitate biologica extraterestra:) ) Si un ardent cititor al blogului tau.

M-am desfatat cu intensitatea ideilor tale ( din postarile de pe blog) si m-am bucurat de tumultul sinceritatilor lor.

Fara a vrea sa sune exagerat, dar de cateva ori, parca as fi asistat la eruptia Vezuviului.

Nu, distinsa dra, nu sunt complimente, ci doar efectul cuvintelor si necuvintelor din postarile dvstre.

De altfel, sunt atat de cinic, incat intre derma si epiderma-mi, nu este nici un micron de toleranta complezenta.

Aveti un real talent narativ, dar acesta nu este decat mijlocul prin care va puteti exprima infinitul launtric.

Talentul dvstra, dra, este nu o cauza, ci efectul a ceea ce sunteti.

Omule, cunoaste-te pe tine insuti si vei cunoaste Universul si Zeii – ar fi forma existinsa a intelepciunii auto-cognoscibilitatii – ori in aces sens, draga dra, va conjur sa dati curs la ceea ce sunteti si sa ignorati faptul ca intr-o lume predominanta de ‘manelisti’, frivolitati si promiscuitati – nu aveti acel ‘feed-back’ determinant, toate aceste marunte si trecatoare neajunsuri, sa nu va infraneze in a fi vreodata, altfel, decat ceea ce sunteti.

Ca sa nu mai zic de bucuria imensa, alor unor..alde de mine, sa va citesc ideile,sa ma desfat in puritatea si zbuciumul ala unic, in care sunt aratate.LeMkQrkAVg

Sa ma desfat, ca si bucurie.

Credeti-ma, nu sunt laude! Efectiv, nu ca as vrea sa ma erijez in vreun soi de sistem de referinta valoric, literar, dar imi stiu al naibii strucura cinica si acel ceva.. poate cu care m-am nascut si pe care l-am acutizat in timp, anume, de a depista falsitatea si acea simplitate ( nu in sensul acelui ‘divinas simplicitas’), dar, fara voia mea, in mod sec, raportandu-va varsta cruda, de copil, la intensitatea tumultului de ganduri care ati ales sa le impartasiti pe blog, rezultatul a fost unul, descris de genul ” WOW”.

Si abia sunteti in pragul vietii…..

Bunaoara, in tot ceea ce am citit, am vazut o calitate, de fapt, nu, nu calitate, ci un har, in a va exprima firesc, de la sine, simteam cumva, ca acele spuse, nu erau rezultatul unor fraze concepute cu zile inainte, analizate si rectificate, ci apartineau unui acelui suvoi, pornit, expus si.. postat.

Ei, abia aici, pot spune de acel ‘divina simplicitas’ – cum ca in simplitate salasluieste divinul.

Dra, nu stiu si nu este treaba mea sa stiu cum va castigati existenta, dar, aveti acei talanti biblici, fata de care sunteti datoare sa-i aduceti la apogeu.

Nu am nici o idee, cat va trebui, sau ce va fi necesar sa faceti, dar, imi este foarte clar ca aveti in ADN taina cuvintelor vii.

Poate ca ti se pare ciudata discutia aceasta, dar, trebuie sa semnalez doua aspecte: primul si cel mai important, este ca esti datoare, fata de tine insati sa mergi mai departe; secundo sa te pazesti strasnic, sa nu te ia timpul, anii, inainte, amanand; Si tertzo, tot ceea ce vei voi sa faci, sa o faci pentru tine si nu pentru a cinsti asteptarile mai stiu eu cui.

Poti, fa-o ! “

Multumesc, din nou, din suflet . Astfel de cuvinte ma fac sa ma simt cat de cat importanta, si mai ales, dau valoare cuvintelor mele simple.

Tu cum ma vezi? Sincer .

Advertisements

One Comment Add yours

  1. Fabiola Ion says:

    Keep going! 🙂

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s